WordPress
Version 3.7

Szemantikus Személyes Publikációs Platform

Mindenek előtt

Üdvözöllek. A WordPress egy különleges projekt a számomra. Minden fejlesztő és közreműködő valami egyedit ad hozzá a keverékhez, és végül ebből valami olyan csodát alkotunk, amire büszke vagyok, hogy a része lehetek. Sok ezer munka óra került már bele, és elkötelezettek vagyunk, hogy ezt jobbá tegyük nap, mint nap. Köszönöm, hogy mostantól a te világodnak is a részét képezi.

— Matt Mullenweg

Telepítés: A híres 5 perces telepítő

 1. Tömörítsd ki a csomagot egy üres könyvtárba.
 2. Nyissuk meg wp-admin/install.php in your browser. It will take you through the process to set up a wp-config.php file with your database connection details.
 3. Nyisd meg a wp-config-sample.php fájlt a kedvenc szerkesztőddel, mint a WordPad vagy valami hasonlóval, és töltsd ki az adatbázis kapcsolatoddal kapcsolatos részeket.
 4. Mentsd el a fájlt, wp-config.php néven
 5. Tölts fel mindent a tárhelyedre.
 6. Nyisd meg a /wp-admin/install.php fájlt a böngésződben. Ez be fogja állítani azokat a táblákat, amire szüksége lesz a blogodnak. Ha bármilyen hibát tapasztalsz, mégegyszer ellenőrizd le a wp-config.php fájlt, és próbáld újra. Ha megint nem sikerül, látogass el Fórumra és adj meg annyi technikai adatot a telepítéseddel kapcsolatban, amennyit csak össze tudsz gyűjteni.
 7. A telepítő ezután a bejelentkeztő oldalra fog vinni. Lépj be az admin felhasználó névvel és a jelszóval, amit a telepítés közben generált. Ezután kattints a 'Profil' linkre a jelszó megváltoztatásához.

Frissítés

Automatikus frissítés használata

Ha 2.7 vagy újabb verziót használunk, lehetőségünk van automatikus frissítésre:

 1. Nyissuk meg a wp-admin/update-core.php a böngészőnkben és kövessük az instrukciókat.
 2. Több lépést szerettél volna? Pedig, csak ennyi!

Frissítés előtt, győződj meg róla, hogy minden olyan állományodról készítettél biztonsági mentést, amit módosítottál, mint pl. index.php.

Frissítés bármelyik korábbi verzióról WordPress 3.3-ra:

 1. Töröld a régi WP fájlokat, de mentsd el azokat amiket módosítottál.
 2. Töltsd fel az új fájlokat.
 3. Nyisd meg a böngésződdel a /wp-admin/upgrade.php szkriptet.
 4. Többet szerettél volt? Ennyi volt!

Költözés más rendszerekről

WordPress képes számos rendszerből importálásra. Először fel kell telepítenünk egy WordPress-t, és beállítani a fent leírtak szerint, majd használjuk az importáló eszközöket.

Rendszer követelmények

Rendszer ajánlások

Online források

Ha bármilyen kérdésed merül fel, amire ebben a dokumentumban nem talátál választ, kérlek látogasd meg a WordPress számtalan online elérhető forrását:

WordPress Magyarország
A magyar WordPress közösség információs, és támogató oldala.
WordPress magyar nyelvű dokumentáció
A magyar nyelvű leírások és útmutatók.
Magyar WordPress Fórum
Kérdések, válaszok, témák, segítség, és minden ilyesmi.
WordPress magyarítás blog
Itt megtalálod a legfrissebb információkat a fordítás állapotáról, a kiadásokról, csomagokról, stb.
A WordPress Codex
A Codex a WordPress enciklopédiája, mindenről ami vele kapcsolatos. Ez a legátfogóbb angol nyevű információs forrás.
Fejlesztői blog
Itt megtalálod a legutóbbi frissítéseket és a WordPressel kapcsolatos híreket. Tedd könyvjelzők közé, és látogasd gyarkran.
WordPress Planet
A WordPress Planet egy hír gyűjtő oldal, ahol megjelenik minden információ a WordPressel kapcsolatos blogokból, az egész világról.
WordPress Support Forum
Ha már mindent átnéztél, és nem találod a választ, látogass el az nemzetközi támogató fórumra, ami nagyon aktív, és hatalmas közösség áll mögötte, akik készen állnak segíteni. Ahhoz, hogy segíteni tudjanak neked használj beszédes leírást a címben és fejtsd ki a kérdésed olyan részletesen ahogyan csak lehetséges.
WordPress IRC Csatorna
Végül, van egy online csevegő csatornánk, ami a WordPress-t használó emberek közötti beszélgetések és a segítség nyújtás helye. A fenti wiki oldal, a megfeleső helyre fog vinni téged. (irc.freenode.net #wordpress)

Zárszó

Oszd meg a szeretetet

WordPress-nek nincs sok száz milliós marketing kampánya, nem szponzorálják hírességek, de van valami, ami ennél sokkal jobb lehet: Te. Ha örömöd leled abban, hogy a WordPress-t használod, beszélj a barátaidnak róla. Segíts olyanoknak a beállításban, akik kevésbé értenek hozzá, vagy írj egy áttekintő cikket a WordPressről és küld el valamilyen médium szerkesztőjének.

WordPress a hivatalos folytatása a b2/cafélog-nak, amit eredetileg Michel V készített. A munkát a WordPress fejlesztők folytatták. Ha szeretnéd támogatni a WordPress-t, kérlek fontold meg az adományozást.

Szerzői jogok

WordPress GPL licenszeléssel jelent meg (nézd meg a licenc.txt-t).